Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024

Subsidie Scooter Sloop Regeling Eindhoven

Deel deze post

Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024

Bij ESCOO begrijpen we hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een schonere en gezondere stad. Daarom willen we je informeren over de nieuwe subsidieregeling voor het slopen van oude brommers en scooters in Eindhoven. Deze regeling biedt een unieke kans om jouw vervuilende voertuig in te ruilen voor een milieuvriendelijk en voordelig alternatief.

Subsidieregeling Sloop Brommers en Scooters

Sinds 1 januari 2024 biedt de gemeente Eindhoven een eenmalige subsidie van €400,- aan voor het laten slopen van oude scooters en brommers. Deze maatregel is bedoeld om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren door vervuilende voertuigen uit het straatbeeld te verwijderen.

Hoe werkt het?

Start aanvraag

 • Vul het digitale aanvraagformulier in.
 • Voeg alle vereiste bijlagen toe. Waaronder: Kopie kentekenbewijs van de gesloopte brommer of scooter waaruit blijkt dat de aanvrager of diens wettelijk vertegenwoordiger vanaf 1 januari 2023 eigenaar is geweest van de brommer of scooter; Verklaring van demontage. 
 • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 8 weken reactie.

Voorwaarden voor de subsidie

 1. Voertuigvereisten:

  • De brommer of scooter moet een benzinemotor hebben en een eerste toelatingsdatum (DET) vóór 1 januari 2011.
  • Het voertuig moet geregistreerd staan in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
 2. Eigenaarseisen:

  • De aanvrager moet sinds 1 januari 2023 eigenaar zijn van het voertuig.
  • De aanvrager moet woonachtig zijn in Eindhoven.
 3. Sloopvereisten:

  • Het voertuig moet worden gesloopt door een RDW-erkend demontagebedrijf of een bij Scooter Recycling Nederland (SRN) aangesloten inleverpunt.
  • Het voertuig moet compleet worden aangeboden (inclusief motor, frame en wielen).
 4. Tijdelijke voorwaarden:

  • Het voertuig mag niet vóór 1 januari 2024 gesloopt zijn.

Kies voor een nieuwe ESCOO Scooter

Bij ESCOO.nl bieden we een uitgebreid assortiment aan moderne, elektrische scooters die perfect aansluiten bij de nieuwe subsidieregeling in Eindhoven. Door te kiezen voor een ESCOO Scooter, investeer je niet alleen in een duurzaam en milieuvriendelijk vervoermiddel, maar profiteer je ook van de eenmalige subsidie van €400,- bij de sloop van je oude benzinescooter.
Onze scooters zijn stil, zuinig en vereisen minder onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten op de lange termijn. Met diverse modellen die voldoen aan verschillende wensen en behoeften, garanderen we dat je de ideale scooter vindt om comfortabel en schoon door de stad te rijden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je de overstap kunt maken naar een schonere toekomst met een elektrische scooter van ESCOO.

Meer om te ontdekken

Elektrische scooter in Arnhem met subsidie in 2024
Niet gecategoriseerd

Subsidie Elektrische Scooter Arnhem 2024

Wegens succes herhaald: ruil nu je oude brommer of snorfiets in Bij ESCOO zijn we verheugd om aan te kondigen dat de succesvolle subsidieregeling voor

Subsidie Scooter Sloop Regeling Eindhoven
Niet gecategoriseerd

Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024

Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024 Bij ESCOO begrijpen we hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een schonere en gezondere stad. Daarom willen