Subsidie elektrische scooter zakelijk

Deel deze post

Zakelijke subsidie op een elektrische scooter

De overheid houdt ervan als elke Nederlander een steentje bijdraagt aan een groener milieu. Daarom maken zij het mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf van een elektrische scooter. Zakelijke klanten kunnen namelijk in aanmerking komen voor een investeringsaftrek van maarliefst 50%! De overheid wil graag dat ondernemers milieuvriendelijk investeren. Vandaar dat de procedure om subsidie te krijgen niet ingewikkeld is en laagdrempelig. ESCOO biedt alleen modellen aan met Lithium accu’s , en laat deze nou net in trek zijn bij de overheid, op E-scooters met Lithium accu’s geven zij ruime subsidies. Goed voor het milieu en voor de ondernemer zijn portemonnee!

MIA en VAMIL Subsidie

Voorwaarden voor subsidie op een E-scooter

Om subsidie te krijgen voor een elektrische scooter moet de onderneming aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De onderneming moet in Nederland gevestigd zijn
  • De onderneming betaald inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting in Nederland
  • Het aankoopbedrag moet minimaal €2500,- (excl. btw) zijn.
  • De factuur van de aankoop moet binnen 3 maanden worden ingestuurd.

Dit zijn de enige voorwaarden van de subsidieregeling. Voldoet u aan deze voorwaarden? Lees dan verder over de verschillende soorten subsidies.

Subsidie elektrische scooter zakelijk

Soorten subsidies: MIA en VAMIL

De MIA staat voor Milieu Investerings Aftrek, de naam zegt het al, het is een subsidie voor ondernemers die milieuvriendelijk willen investeren. De MIA is bedoeld om ondernemers te stimuleren om duurzame investeringen te doen die bijdragen aan een beter milieu. Door gebruik te maken van de MIA kunnen ondernemers een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Hierdoor wordt het investeren in milieuvriendelijke technieken en producten aantrekkelijker en wordt de overgang naar een duurzame economie bevorderd. De MIA is van toepassing op een breed scala aan investeringen, zoals energiebesparende maatregelen, de aanschaf van elektrische voertuigen, duurzame gebouwen en productieprocessen met een lage milieubelasting. Door het bieden van financiële voordelen wil de MIA ondernemers helpen om de overstap naar een duurzame bedrijfsvoering te maken.

VAMIL Subsidie

De VAMIL-subsidie (Vrije Afschrijving Milieu-investeringen) is een fiscale regeling in Nederland die bedrijven stimuleert om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Met deze subsidie kunnen bedrijven sneller en flexibeler afschrijven op milieuvriendelijke investeringen, wat resulteert in een financieel voordeel.

Het belangrijkste voordeel van de VAMIL-subsidie is dat het bedrijven in staat stelt om een groter deel van de investeringskosten in het eerste jaar af te schrijven (50%). Normaal gesproken moet een bedrijf de kosten van een investering in een vastgestelde periode afschrijven. Met de VAMIL-subsidie kunnen bedrijven echter zelf bepalen hoeveel ze in het eerste jaar afschrijven, wat leidt tot een lagere fiscale winst en dus een lagere belastingdruk.

Met de VAMIL-regeling komt het bedrijfsmiddel in aanmerking voor 50% van het investeringsbedrag voor de milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving van milieu-investeringen. Elektrische snorscooters, elektrische bromscooters, en ook elektrische bezorgscooters vallen onder de code B3118 op de milieulijst van de RVO. Op de website van de RVO kun je de milieulijst bekijken via deze link en de brochure met gedetailleerde informatie over de subsidieregeling bekijken via deze link.

 

Verbeter uw bedrijf met gesubsidieerde e-scooters: ontvang nu 13,5% korting!

In het competitieve zakelijke landschap van vandaag is het vinden van kosteneffectieve manieren om uw bedrijf te stimuleren cruciaal voor succes. Stel je eens voor dat er een gouden kans is die niet alleen je bedrijfsvoering kan verbeteren, maar ook geld kan besparen. Nou, zoek niet verder!

Het onlangs geïntroduceerde subsidieprogramma voor E-scooters biedt een opmerkelijke investeringsaftrek van 13,5%, waardoor het de perfecte tijd is om te profiteren van deze voordelige vorm van vervoer. Dit artikel onderzoekt de voordelen van gesubsidieerde E-scooters en biedt waardevolle informatie over de criteria voor in aanmerking komen en het aanvraagproces.

Met een eenvoudig en rechtlijnig aanvraagproces kunnen bedrijven nu op weg gaan naar het verbeteren van hun bedrijfsvoering terwijl ze aanzienlijke besparingen realiseren. Mis deze kans niet om je bedrijf vooruit te helpen.

Voordelen van gesubsidieerde e-scooters

De beschikbaarheid van gesubsidieerde e-scooters biedt bedrijven een unieke kans om hun activiteiten te verbeteren en kosten te besparen, omdat de 13,5% investeringsaftrek die door de subsidie wordt geboden, zorgt voor een betaalbare verwerving van deze milieuvriendelijke voertuigen.

Met de subsidie kunnen bedrijven nieuwe e-scooters kopen tegen een verlaagde prijs, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn om hun activiteiten te verbeteren. Dit is met name gunstig voor bedrijven die behoefte hebben aan efficiënte en milieuvriendelijke transportoplossingen, zoals bezorgdiensten of bedrijven met grote terreinen die frequent verplaatsing vereisen.

Door te investeren kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk verminderen, maar ook profiteren van de langetermijn kostenbesparingen die gepaard gaan met elektrische voertuigen.

Naast de financiële voordelen bieden gesubsidieerde e-scooters bedrijven de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een scala aan modellen en functies die kunnen worden aangepast aan hun specifieke behoeften. E-scooters kunnen worden uitgerust met verschillende accessoires en batterijupgrades, waardoor hun functionaliteit en gemak verder worden verbeterd. Dit stelt bedrijven in staat om hun e-scooters aan te passen aan hun vereisten, of het nu gaat om bezorgdoeleinden of andere zakelijke activiteiten.

Al met al biedt de beschikbaarheid van gesubsidieerde e-scooters bedrijven de mogelijkheid om hun activiteiten te optimaliseren, kosten te verlagen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Aanvraagproces

Het aanvraagproces voor de subsidie omvat het voldoen aan bepaalde criteria en het volgen van een eenvoudige procedure. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de scooter voor zakelijke doeleinden worden gebruikt en moet de aankoopprijs hoger zijn dan 2500 euro (exclusief BTW). De subsidie is niet beperkt tot alleen bezorgscooters, maar omvat ook E-scooters die worden gebruikt voor andere zakelijke doeleinden. Het is belangrijk op te merken dat de subsidie niet van toepassing is op scooters die binnen of in een magazijnomgeving worden gebruikt.

Om de subsidie aan te vragen, moet de aanvrager de factuur binnen 3 maanden na de aankoop indienen. De aanvraagprocedure is eenvoudig en toegankelijk en de algemene voorwaarden van de MIA/VAMIL-subsidie zijn van toepassing. De subsidie biedt een investeringsaftrek van 13,5%, wat betekent dat een nieuwe E-scooter met de subsidie tegen een lagere kostprijs kan worden aangeschaft. Daarnaast staat de VAMIL-regeling toe dat 50% van het investeringsbedrag in aanmerking komt voor investeringsaftrek. Dit maakt upgrades en uitbreidingen van de E-scooter, zoals het toevoegen van accessoires of het upgraden van de batterij, nog aantrekkelijker met de subsidie.

Door deze subsidie te verstrekken, moedigt het bedrijven aan om milieuvriendelijkere transportopties aan te nemen. De criteria voor in aanmerking te komen en het aanvraagproces zijn ontworpen om inclusief en gemakkelijk te zijn, waardoor het toegankelijk is voor bedrijven van alle groottes om gebruik te maken van de subsidie. Dit initiatief biedt niet alleen financiële voordelen voor bedrijven, maar draagt ook bij aan het verminderen van de uitstoot van koolstof en het bevorderen van duurzame transportoplossingen.

Veelgestelde vragen

Kunnen individuen subsidie aanvragen, of is het alleen beschikbaar voor bedrijven?

De subsidie is specifiek gericht op bedrijven en niet beschikbaar voor individuen. Het heeft als doel bedrijven te ondersteunen bij het adopteren van elektrische scooters voor hun activiteiten door middel van een investeringsaftrek van 13,5%.

Bestaat er een maximumbedrag aan subsidie dat ontvangen kan worden voor de aankoop?

Er is geen maximumbedrag voor de subsidie die is vastgesteld voor de aankoop. De subsidie wordt echter berekend als 13,5% van het investeringsbedrag, onderworpen aan de voorwaarden en beperkingen die zijn vastgesteld door het MIA/VAMIL-subsidieprogramma.

Kan de subsidie worden gebruikt voor lease- of financieringsopties?

De subsidie kan alleen gebruikt worden voor de aankoop van het voertuig, niet voor lease- of financieringsopties. De subsidie biedt een investeringsaftrek van 13,5% en is onderworpen aan specifieke criteria en voorwaarden.

Zijn er beperkingen op de soorten accessoires en upgrades die kunnen worden gekocht met de gesubsidieerde e-scooters?

Er worden geen specifieke beperkingen vermeld met betrekking tot de soorten accessoires en upgrades die kunnen worden gekocht met de gesubsidieerde elektrische scooters. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat eventuele toevoegingen compatibel zijn en voldoen aan de regelgeving en normen die zijn vastgesteld voor de elektrische scooters.

Is er een deadline voor het indienen van de aanvraag voor de subsidie?

Er is een deadline voor het indienen van de aanvraag. De factuur moet binnen 3 maanden na de aankoop worden ingediend. Bovendien moet het minimale aankoopbedrag 2500 euro zijn (excl. BTW).

Is de subsidie alleen voor bezorgscooters?

Nee, de subsidie is niet alleen voor bezorgscooters. Onze scooters worden vaak ook aangeschaft door andere bedrijven, zo kan het eigen personeel makkelijk naar het werk komen. Ook is het vaak een vorm van beloning om eigen personeel te behouden.

Meer om te ontdekken

Elektrische scooter in Arnhem met subsidie in 2024
Niet gecategoriseerd

Subsidie Elektrische Scooter Arnhem 2024

Wegens succes herhaald: ruil nu je oude brommer of snorfiets in Bij ESCOO zijn we verheugd om aan te kondigen dat de succesvolle subsidieregeling voor

Subsidie Scooter Sloop Regeling Eindhoven
Niet gecategoriseerd

Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024

Subsidie Elektrische Scooter Eindhoven 2024 Bij ESCOO begrijpen we hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een schonere en gezondere stad. Daarom willen